16 Ocak 2013 Çarşamba

Oldu da Bitti Maşallah :)))

Dinimizce sünnet sayılan 'Sünnet'in geçmişi eski Mısır mezarlarındaki resimlere göre M.Ö.6000 yıllarına kadar uzanmakta olduğunu görünce, 'eee, bunca yıldır yapıldığına göre vardır bir hikmeti' deyip, erkek çocuklarımızın 'ucundan azıcık' aldırdığımız bu işlem, düğün dernekle de süslenip, yeteri kadar abartılınca, bize de böyle bir konsept oluşturmak şart oldu :)
İşte Mısır mezarlarındaki resim...
Tabi ki bu konsept, hazırladığım en abartısız set oldu, nedeni ise, sünnet düğünü genelde o kadar abartılıyor ki ben hiçbirşey yapmasam da olurdu, ancak, erkek analarından gelen talepleri de gözardı edemedim açıkca :)
İşte setimizi buradan indirebilirsiniz. Bu dosyayı fon kağıdına basarsanız daha tok duracaktır, set A4 boyutlarında hazırlanmıştır. Daha sonra yapacağınız işlem kesip, yapıştırıp, kullanmaktır ;) Bu sette; 
Düğün davetiyesi,
duvar afişi, ( duvar afişi alfabesini buradan indirebilirsiniz, bu dosyadan istediğiniz harfi basarak, istediğiniz yazıyı hazırlayabilir, duvar afişlerinizi özelleştirebilirsiniz)
Yine, topkek kapları ve süsleri,
Şişe/peçete süsü, pipet süsleri,
Çikolata etiketi,
 Ve konuklara vermek için şeker kutusu, daha doğrusu 'mevlut şekeri kutusu' var...
Genel istek üzerine sonradan eklediğim anı çerçevesini ise buradan indirebilirsiniz, üzerine 'Paint' programıyla isim yazarak özelleştirebilirsiniz. Boyutları enaz 100*70 cm.dir, düz kağıda renkli çıktı aldıktan sonra fotoblok ya da mukavvaya yapıştırıp sonra da keserek hazırlayabilirsiniz.
Kapı afişini de buradan indirebilirsiniz. 
Kapı afişi enaz A3 boyutunda basılmasını tavsiye ederim, yine 'Paint' programıyla isim yazarak ve içine fotoğraf koyarak özelleştirebilirsiniz. 
Aklıma gelen, göz boncuklu balonlar alıp etrafı süslemeyi unutmayın ama..
Haydi bakalım, OLDU DA BİTTİ MAŞALLAH, DAMAT OLUR İNŞALLAH :)

24 yorum:

tubanne dedi ki...

Bayıldım çok tatlı:)Herşeyin abartıldığı konusuna çok katılıyorum.Çok sade ve şık olmuş,kesin bunu da kullanacağım inşallah:)Cömert yüreğiniz için teşekkürler:)

Pınar Karacasu dedi ki...

Abartı işini abartmış olabilirim biraz, ama daha çok eskilerde kaldı o abartı artık :))) Beğenmene çok sevindim, teşekkürler...

ÜMRA dedi ki...

çok hoş olmuş elinize sağlık isteğimi dikkate almanıza ayrıca sevindim teşekkürler :)

Sema dedi ki...

Bloğunuzu çok beğendim, tubanneden adres aldım, sünnet fikirleriniz gayet abartısız ve yerinde, zamane çocukları çok seviyor bunları, sevgiler :))

Pınar Karacasu dedi ki...

Ben teşekkür ederim, genelde istek doğrultusunda hazırlıyorum temaları :)

Pınar Karacasu dedi ki...

Çok teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

merhaba yaptıklarınız gercekten cok guzel ve paylasmanızda cok guzel bence :))) elınıze saglıkkkk :)) yanlız setı ındırdıgımızde cıkolata etıketını goremedım belkı ben beceremıorumdur ama sankı yok gbı geldı.. kolay gelsınn

Adsız dedi ki...

Merhaba pinar hanim oncelikle paylasimlariniz icin cok tesekkur ederiz.gercekten cok faydali bir blog olmus.sunnet parti setine karsilama afisi yada kapi afisi eklermisiniz.ayrica ilkokul mezuniyet icin bir afis hazirlamam gerekiyor nasi birsey yapabilecegimiz konusunda yatdimci olurmusunuz.saygilarimla

Pınar Karacasu dedi ki...

Kapı afişini yukarıya ekledim. Blogumdaki 'Mezun oldum' başlığındaki afişimi basıp, üzerini boncuklar, kurdeleler, çıkartmalar vs.. süsleyerek kullanabilirsiniz...

Adsız dedi ki...

Yine her zamanki gibi her sey harika Pınar.hanım elleriniz dert görmesin :) Bizim oğlan baya nazlı bir sey ilerde okuyup gülsün haline diye akrabalara anı olsun diye yazdırabilecegim kartlar ve tesekkur etiketi ekler misiniz ?

Adsız dedi ki...

Minnie setindeki masalara koymak icin kücuk minnie ler var ya hani mümkünse eger bu set içinde boyle bir sey yapabilir misiniz?

Adsız dedi ki...

Iyi gunler pinar hanim dogum gunu konseptinden sonra bu setide cok begendim ellerinize saglik ve mümkün olursa bunuda mail olarak atabilirmisiniz simdiden çok teşekkür ediyorum mailim ekinbykgzl@hotmail.com

Unknown dedi ki...

Merhaba Pınar hanım ellerinizi sağlık sünnet konseptinize bayıldım.Tüm ayrıntıları düşünmüşsünüz özellikle sade ve şık olması çok güzel.Bende yeğenim Efe için hazırlamak istiyorum fakat isim nasıl eklenir bu konuda yardımcı olur musunuz?yasemin.bayar.yb@gmail.com sizden cevap bekliyorum.

Pınar Karacasu dedi ki...

Alfabe ekledim, yukardan indirebilirsiniz...

Unknown dedi ki...

iyi geceler pınar hanım.teşekkür ederim alfebe için.bisey daha rica edicem topkek süslerinde maşallah yazılı olana isim eklenebilir mi??

Unknown dedi ki...

pınar hanımm;
harika sizin yaptıklarınız için çok basit bir tanım oluyor.
yeni ödevimiz belli oldu sünnet hazırlığı :)
sizden kapı afişi rica etsem kızarmısınız :(
Hiçç acelemiz yok 2-3 ay kadar vakitimiz var
ben yine yavaş yavaş içime sindirerek yapmak istiyorum

Pınar Karacasu dedi ki...

Zaten vardı da, ben niye yayınlamayı unutmuşum anlamadım :P Hatırlattığın için teşekkürler :)))

Adsız dedi ki...

pınar hanım merhaba ben sitenizi uzun süredir takip ediyorum hatıra çerçevesi ile ilgili aklıma bir şey takıldı sizin burda verdiğiniz şablonu 70x100 ölçüsünde çıktı alabileceğilim normal kağıt var mı ben baskıcılara sordum yok dediler siz nasıl yaptınız yoksa a4 kağıdına parça parça çıkarıp o parçaları birleştirerek mi yapıştırdınız cvplarsanız çok sevinirim iyi çalışmalar :)

Unknown dedi ki...

Pınar Hanım Merhaba;
Alfabe setinde T harfini göremedim :(

Pınar Karacasu dedi ki...

Düzelttim...

Pınar Karacasu dedi ki...

Ozalitcilerde veya bazı kırtasiyecilerde büyük boy çıktı alabileceğiniz yazıcılar bulabilirsiniz...

Unknown dedi ki...

çok teşekkürler harikasınız

Adsız dedi ki...

Pinar hanim iji oglumun sunnet dugununu yapacagiz 1 ay sonra inşallah sizden ricam bu afislerin 2 cocuklu versiyonlari varmi büyük ve küçük erkek cocuk şeklinde yardimci olursaniz sevinirim

Unknown dedi ki...

Pinar hanim süpersiniz..harika olmus bunlar..cok isime yaradi cok tesekkür ederim!

Sünnet dügünüme hosgeldiniz afis/pankartin da hangi yazi tipi ve boyutu kullandiniz ögrenebilirmiyim?